Nyt

Mød Leading Men Fiber Arts

Hvem står egentlig bag det pudsige navn Leading Men Fiber Arts? Hvor henter de to partnere inspiration til deres underfundige farvespil fra? Og hvad bliver det næste indenfor strik og farvning af garn? Yarn Lovers har taget en snak med Steve og Andy og giver dig her svarene.

Hvem?
Steve Febert & Andy Eymer 
Hvor?
Clinton, Illinois, USA
Hvad
Håndfarvet garn og fibre

 

Hvad er jeres baggrund/uddannelse?
Steve underviser i engelsk på en high school, og Andy arbejder i detailbranchen.

Hvordan startede jeres håndfarvede garn-eventyr?
Steve har strikket, siden han gik i gymnasiet, men i college blev det nærmest en besættelse. Andy strikker ikke, men ville gerne lege med farver. Vi tænkte, at håndfarve garn måtte være det perfekte eventyr at starte sammen og samtidig få afløb for vores kreativitet og bruge mere tid sammen.  

Hvor stammer jeres passion for farver fra?
Steve er den, der henter inspiration. Han skal stimuleres visuelt og hader grå og triste omgivelser. Andy er til gengæld den, der godt kan lide at lege med farver og se, hvad der sker. Sådan på et mere videnskabeligt plan.

Hvad er jeres favoritfarve?
Steve & Andy. Vi besluttede at opkalde en farve efter os selv, kort tid efter vi begyndte at farve. Vi tog vores to favoritfarver; Steves grønblå og Andys orange, miksede dem og lod dem 'lege sammen' i gryden. Resultatet ser overhovedet ikke ud som de to originale farver, men kombinationen er smuk. Egentlig en perfekt metafor for vores forhold. Vi er meget forskellige, men når man sætter os sammen, opstår en smuk og skøn kombination.

Hvor henter I inspiration til farvningen?
Fra alt og alting. Vi henter ofte inspiration fra teaterverdenen, men vi er også inspireret af popkultur og naturen. Nogle gange leger vi bare med farverne og ser, hvad der sker.

Favoritbase?
Soliloquy. Denne base er 100% Superwash Blue-faced Leicester uld (*). Den er ikke så blød som merino, men har en god definition og fnugger ikke så let som merino. Af samme grund er den fantastisk til sweaters, halsedisser, hatte, fingerløse vanter ... ja, stort set alt.

Favorit strikkedesign?
Som de fleste andre strikkere er vi til retstrikkede sjaler/wraps med unikke og interessante former.

Hvilken strikdesigner er hot lige nu?
Joji Locatelli har været på vores radar på det seneste. Sarah Burghardt Abram er en af vores favoritdesignere at arbejde sammen med, når det kommer til design af vores egne garner.

Hvordan ser jeres dag ud?
Stå op, tag på dagjob, kom hjem og skift til 'farvetøj'. En af os farver garn, mens den anden binder garnet og sætter mærkater på - over de næste 4-5 timer. Så er det i seng. Næste dag gentager det hele sig igen.

Fortæl lidt om farveprocessen ...
Vi arbejder med mange forskellige måder at farve på. Flere end der kan tælles på hænder og fødder samlet, og vi finder altid på nye måder at farve på.

Hvor kommer jeres fibre fra?
Hele verden, men det meste stammer fra Storbritannien. 

Har I et (fashion) strikkeråd til vores kunder?
Eftersom vi er to fyre, kan det være, vi går til det fra en lidt anden vinkel. Jeg (Steve) er strikkeren, og jeg bruger næsten aldrig nogle af mine strikkede ting - mest fordi jeg i forvejen har det varmt. Men spørger du os, handler strikning mere om processen end om slutproduktet. Hvis du er vild med et bestemt projekt eller en bestemt farve, så strik det! Når du er færdig med det, så bær det med selvtillid og 'ej' dit færdige produkt. Men skulle det ske, at det ikke føles helt rigtigt alligevel, så husk på, at du nød processen med at lave det - og find så et velfortjent hjem til det. Jeg elsker at give mine færdige produkter til folk, der sætter pris på dem.

Hvad bliver det nye sort indenfor strik/hækling?
Vi har spottet to store trends her på det sidste. Speckled/garn med små pletter og strømper med kant, hæle og tæer i en anden farve end selve strømpen. Vi har for nylig haft premiere på nogle nye speckled farver (*) og Razzle Dazzle Gradients (*), der er plettede farve-gradueringer. Hvert mini-fed får tilføjet en ny farve og dermed forøget antallet og mængden af pletter. Vi har også tilføjet en ny vægtklasse til Show Stopper kaldet Intermission på 50 g (*). De er perfekte som semi-solids til f.eks. strømper med farvet tå og hæl.

Se Yarn Lovers' udvalg af garn fra Leading Men Fiber Arts.

* = Alle produkter er nogle, som Yarn Lovers får hjem i september.

 

Skriv en kommentar