Nyt

Strikkekursus for børn

Efter nytår starter jeg strikkekurser for børn her i Vanløse. Det er der flere grunde til ...

Jeg er gentagne gange blevet opfordret til at lære børn at strikke, fordi mor og far/bedsteforældre ikke kan eller ikke har tid. Det er klart, den glæde, som vi garnelskere oplever ved at strikke, skal gives videre til de næste generationer. Unger, der har lyst, skal have muligheden for at lære ret, vrang, maske ind, maske ud og med tiden også mere komplicerede mønstre tilpasset deres niveau. De skal lære at strikke huer, halstørklæder, bamsetrøjer, julegaver osv. Jeg vil elske at lære dem det og være fødselshjælper for deres kreativitet.

Men der er også et helt andet aspekt i, hvorfor børn det vil være godt for børn at lære at strikke. Uden at tage nej-hatten på må jeg konstatere, at hjulene i samfundet kører stærkt - også for børnene. Og med den teknologiske udvikling er vi alle sammen tilgængelige og på i store dele af døgnet. Både børn og voksne kan hurtigt udvikle en adfærd, hvor de altid er på vej mod noget nyt. Mod en ny opdatering. En ny selfie. Det bliver sværere at koncentrere sig og holde fokus. Det er her, strikningen får en ny dimension, en ekstra værdi. For ud over det fantastiske ved at være kreativ, så giver strikningen (når man kan det) også mulighed for ro og medfører en slags meditativ tilstand, hvor hvilepulsen kommer ned, og hjernen får slappet af. Fordi den fokuserer på én ting. Strikning er en øvelse for koncentrationen, man kan simpelthen ikke snapchatte, når man tæller masker :-)

Desuden er det videnskabeligt bevist, at strikkere er gladere, har en sundere mental tilstand osv. Lad det komme an på en prøve :-) 

Så, i begyndelsen af januar starter jeg strikkehold for børn op. Interesserede kan skrive på yarnloversnet@gmail.com for yderligere info.

 

 

Skriv en kommentar